onsdag 16 mars 2011

Videosar!

För några veckor sen var jag och Fredrik kvar på MOOVE en sen kväll och spelade in lite videosar. Nu börjar resultatet av det bli färdigt. Vi spelade bland annat in några snuttar på hur våra Switchingmaskiner funkar och ser ut. Det är ju lite speciella maskiner som vi har. Enkla, effektiva och funktionella, precis som man vill ha det. Att träna med dom är så smidigt det kan bli. I mitten av maskinerna så står en ljuspelare och lyser grönt 45 sekunder och rött 10 sekunder. Kör på grönt och vila på rött! Maskinerna har inga inställningar vilket gör att bytet mellan dom tar ingen tid alls. Självklart kan man köra standardträning oxå, typ 3*10 men det är ju nästan synd. Alla rörelser görs stående eller med stöd av en dyna vilket gör att träningen väldigt engagerande för hela kroppen oavsett vilken rörelse som görs. Samtidigt är detta ytterligare en fördel i form av att underlätta utförandet av rörelsen och tempot i träningen.

Vi filmade även lite träningstips! :-) Jag är väldigt svag för styrketräningsupplägg byggt på 300 repetitioner. Som ni säkert läst tidigare i bloggen så kör jag nu själv upplägget Spartan 300 Challenge vilket som det låter bygger på 300 reps. Nu är dessa tips inte så tuffa men vi valde ändå att köra ett upplägg som alla kan göra och ett liiite mer galet. Båda varianterna bygger på att man plockar ut 6 övningar, kör 10 reps per övning och i en följd istället för set. Gör man då 5 varv så blir det 300 reps totalt. Mycket enkelt och väldigt effektivt sätt att bygga träningsupplägg. Det kan varieras i all oändlighet med olika övningar eller antalet repetitioner. Jag tycker nog ändå att man skall ha som mål att köra igenom hela kroppen vid varje 300a. När det gäller variationen i repsen så kan det tex bli så att man tar 3 övningar kör 20 reps och 5 varv = 300, eller 5 övningar 30 reps och 2 varv = 300 reps. Jag tror ni fattar grejjen! Det som gäller är så lite vila som möjligt. Jag brukar ju ta strid för att strunta i snacket och vattendrickande mellan seten och träna istället! Vila får man göra sen!

Målet med filmerna är att göra hemsidan lite mer spännande att besöka. Samtidigt så hoppas vi att kanske träningstipsen kan fungera som inspiration för några. Vi får se vad som kommer efter det här ;-)

1 kommentar:

  1. Kollade på videosarna - snyggt! Vad grym du är!!!!
    Kram syrran

    SvaraRadera