tisdag 8 mars 2011

4*4 minuter

Fortfarande lite sliten i kroppen efter helgens 300ing och skidåkning men ett lätt litet löppass borde ju mjuka upp tänkte jag. Först var tanken att bara jogga igenom en halvtimme/45minuter. Väl på bandet så är det svårt att hålla sig så jag körde ett klassiskt intervallpass istället. Jag kör i stort sett alltid samma upplägg men ändrar lite på hastigheterna beroende på hur pigg jag känner mig.

Klassisk 4*4 minuter
2 min 6 km/h
8 min 10km/h
4 min 14 km/h - 3 min 10km/h
4 min 14 km/h - 3 min 10km/h
4 min 15 km/h - 3 min 10km/h
4 min 15 km/h - 3 min 10km/h
2 minuter 6 km/h
= 40 minuter!

Sjukt bra pass tycker jag själv. Finns även stöd inom forskning på att detta upplägget skulle ge den högsta förbättringen av central VO2Max. Det tycker jag märks!

Sen var jag tvungen att trycka en ordentlig lunch. jag hann till IKEA innan de hade plockat bort frukosten. 29kr för frukostbuffé! Kan det bli bättre? Då ingår IKEAs köttbullar, najs!Om man jobbar mellan 7 och 20 så är det så skönt att få vara ute nån timme i alla fall under dagen. Så jag passade på att hänga med Åsa och Kungen upp till Klissstugan. Nu börjar Kungen komma tillbaka till sitt gamla jag. Han visar inga tecken på att ha nån nedsatt förmåga på sitt opererade ben. Det är fullt ös hela tiden. Det är så att man undrar om han tävlar med sig själv om att springa fortast!? Nu är det istället Åsa som börjar sacka efter i och med att magen växer. Men det är ju inte långt kvar tills det ändras oxå! 

Kvällen avslutades som vanligt i full fart på MOOVE med ÖppetHus och 45 minuterspasset i Switchingen. Konstigt nog är tisdagar veckans lugnaste dag när det gäller antal tränande hos oss. 

1 kommentar:

  1. Du har energi över till halva Sundsvall!!!
    Jag är nu återförsäljare av Five fingers skorna!
    Kram Syrran

    SvaraRadera