söndag 8 maj 2011

Maxad Spartan 300 Challenge!

Nu har jag äntligen maxat en 300ing och fått det på film. Egentligen var förra helgen deadline för mitt lilla träningsprojekt. Den 5 mars körde jag igenom en Spartan Challenge för första gången. Då skulle jag mest testa hur det kändes och om det var en möjlig eller omöjlig uppgift. Det kändes helt ok och jag landade med mycket vila på ca 40 minuter. Träningsvärken efter var brutal dagen och efter en del surfandes på youtube tänkte jag att 10 minuter borde vara ett rimligt mål ett par månader bort. Då fattade jag inte hur svårt 10 minuter är på en 300ing!!

I två månader ha jag nu kört samma 300ing 3 gånger i veckan med löpträning däremellan. Först kapades ganska många minuter och jag var snabbt nere runt 20 minuter. Tack vare min vän Josh borta i USA så pressades tiderna ytterligare. Vi hade gjort upp om att klara 10 minuter den 1 maj! Det skickades en hel del mms med bilder på snabbare och snabbare tider. Det gjorde en hel del för att orka trycka på hårdare och hårdare. Nånstans strax under 15 minuter stannade vad som var hyffsat bekvämt att köra på. De pass som gick fortare än så krävdes både mycket mer engagemang under passet och vila efter. Jag väntar spänt på att få se en video från Josh oxå! Efter att ha klarat flera pass runt 13.30 hade det varit skönt att kunna pressa sig under 13 minutersgränsen men det blev en sekundstrid mot klockan. Hade jag vetat hur nära det var och om jag hade klickat av klockan lite snabbare hade det nog blivit 13 blankt, så vi säger det. 13 minuter blankt! Mycket nöjd!!!

För min del känns det som marklyften är mest utslagsgivande. Jag tror jag väger lite för lätt för att kunna köra på 60kg. Det har jag däremot igen när det gäller chinsen. 25 lätta i början känns ju bra! Har man kört lite lugnare går det att göra 15+10 på slutet oxå! Floorwipers har hela tiden varit ganska lugnt förutom att min teknik kanske var sämre än jag trodde när jag såg det på video. Upphoppen går ganska bra, det är mer tjurighet som skall fram för att bara mata på med hoppen. Armhävningarna kan ju verkligen ge en ordentlig käftsmäll, det tar ju bara stop ibland! Frivändningarna känns ganska bra, det är en skön rörelse och får man lite fart upp så går de av sig självt.

Nu skall jag i alla fall ta en paus från detta upplägget. jag kommer garanterat stoppa in en sån här 300ing lite då och då. Det känns verkligen som jag har förbättrat min styrka och uthållighet på så kort tid som två månader. Och då startar jag ju inte ens på noll!

Det finns ett par andra utmaningar som florerar runt på nätet och youtube. Jag gillar verkligen känslan av att maxa ut så mycket man kan på så kort tid som möjligt så det är i den andan sommaren kommer fortsätta. Jag tror det kommer stå en hel del om TRX och 30/30 eller 40/40 challenges framöver på bloggen. Sen är det ju sommar och då handlar det en hel del om löpning, cykling och lite simning.

Närmast har jag ju en av de största utmaningarna i mitt liv hittills. Att bli pappa!

1 kommentar:

  1. Hej Mats! Härligt att du kapat tiden så mycket, grymt jobbat!!! Om det ska bli tävlingsstatus på detta finns det lite att önska om tekniken både här o där... Jag gjorde 10:20 och Johan 13:57 med strikt teknik med domare. När kommer du till Stockholm o tränar? Kram Anna

    SvaraRadera