onsdag 4 maj 2011

Holy shit! Vilken löptur!

Idag blev det åka av!

Min planering när det gäller träning denna veckan var med fokus på löpningen idag. Jag såg till att köra styrkepass måndag och tisdag så jag skulle vara hyfsat fräsch i benen till idag. Nu blir det ju en hel del ben när jag kör mina marklyft i alla fall. Det märktes kan jag säga! Att vara fräsch beror ju på hur hårt man pressar sig.
Passet idag föregicks av en föreläsning om skador vid och på grund av löpning. Det var Lidingöloppet som stod för föredraget och det var mycket intressant. Inte nåt nytt men repetition och reflektion är alltid nyttigt. Efter föreläsningen skulle vi löpträna i grupp (något som jag nog skall återkomma till vid ett senare tillfälle) med ett gäng harar som skulle hålla ett visst tempo.


På nåt sätt hade arrangörerna lyckats gå ut med två tider för evenemanget och vi som var i första tiden var bara 7 stycken.

Vår hare sa att vi tar en skön runda och ser var vi landar på för tempo. Jag kollade mig runt och tänkte att det kan ju bli ganska lagom det här. Rundan som vi skulle springa var ca 10,5 km och väldigt kuperat. Jag kan nog säga att det bara var uppför istället för kuperat och man skall inte döma hunden efter håren.

Väl igång släppte tre tjejer direkt och vi var 4 kvar som löpte på rätt bra. Det känndes ganska ok ett par minuter men sen märkte jag att de jag sprang med snackade friskt om jobb mm medans jag hade fullt upp att följa med i tempot. De som jag sprang med var fullblodslångdistansare! Snacka om knäckande när tempot inte går ner bara för att det går uppför. Efter 20 minuter var jag helt slut men släppa det skulle jag bara inte! När jag och Åsa är ute och springer brukar jag ta alla uppförsbackar två gånger för att vi skall hålla jämnt tempo. För första gången var det en tjej som tog en liten extra tur för att trycka till lite extra i väntan på mig! Sporrande, Ja faktiskt ganska mycket!

Efter nästan 46 minuter var vi tillbaka på Gärdeshov igen och jag hade precis fått mig min jobbigaste löptur sen Lidingöloppet förra året! Mycket nöjd med att kunna hålla 4.20 tempo så tidigt på säsongen även om draghjälpen inte kunde bli så mycket bättre. Mycket kul och jobbig kväll! Den 25e maj smäller det igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar