söndag 29 januari 2012

Dags att lista igen!

Saker som åker ut!
1. Kimchi - Det blev ingen succé kan man lugnt säga. Det går bort, ett tag i alla fall.
2. Sushi - Har inte hunnit göra nåt försök ännu, men tänker inte ge upp tanken ännu.
3. Bacon - Nu ryker baconet! (ha, ha, ha) Det blir så flottigt och osigt att steka bacon på morgonen så nu blir det bara ägg, keso och avocado istället.
4. Fortfarande ingen ny utmaning inbokad :-(

Hur som helst så funkar ju dieten bra i alla fall! Det är inte så himla kul att käka Chilligryta varje dag men det funkar. Invägningen i lördags morse landade på stabila 69,0kg och 12,2%. Det är en minskning med 2,8kg och 3% i fett. Mycket bra tycker jag! Med tanke på att jag inte gör mycket annat än att skippa vita kolisar. Jag stoppar ju i mig hur mycket mat som helst :-D och går bananas en gång i veckan. Sjukt najs diet! När det gäller vår andra DGW-dag så blev den lite lugnare än förra veckan men Nutellan och Aftereightkakan satt som den skulle!

Utöver dieten får väl veckan sammanfattas med att vi tjongat iväg typ 30 anmälningar till Workout Åre. Det kommer bli grymt kul att åka iväg på träningshelg i Åre i maj. Ser redan fram mot det. Sen blev det pinsamt nog premiärtur på skidor i helgen också. Känndes lite ringrostigt men väldigt skönt. När det gäller Lilly så är hon nog den mest aktiva i familjen för tillfället. Nu är det full fart i gå-stolen och på krypningen. Det blev till att shoppa loss en massa säkerhetsprylar mot barn på IKEA.

Stoor portion!

Frulle!

DGW-frulle!

Nöjd efter premiärturen!

söndag 22 januari 2012

DGW!

Diets Gone Wild! Det var vad som gällde i lördags! Efter en vecka på Slowcarb-dieten så var det dags för Go nuts-dagen! I enlighet med dieten så skall man en dag under veckan släppa efter helt på vad man stoppar i sig. Gärna tvärtemot hur resten av veckan ser ut. Massor med snabba kolisar och onyttigheter. Nånstans under veckan så har det ändå varit nåt att längta efter men nu efter första DGW-dagen så är det skönt att vara tillbaka på Chilligrytan, avokadon och keson igen.

Lördag morgon så vägde jag in mig på 69,4kg och 14,4% i fett. En bra förbättring på en vecka kan man säga. Det är jag riktigt nöjd med. Det som har varit tungt under veckan är träningen. Nog för att jag var seg i benen sen förra helgen och att jag körde ett Spartan 300-pass som satte sina spår så har jag inte kännt mig så trött i Stakmaskinen på väldigt länge. Vi får väl se om det är en tillfällighet eller om det håller i sig under kommande vecka oxå.

DGW - frukost!
Mulade i mig nutellamackor till frukost med prinsesstårta till frukostefterrätt, pastasallad med aftereightbrownies till lunch med Peo, Linda, Bella och Noel och till kvällsmat så blev det helkväll hos oss med fläskfilé, sötpotatisgratäng, vin, öl, godis och cheesecake tillsammans med Helena, Tomas och Jacki. Ingen kan i alla fall säga att jag inte går in för det! :-D

Nu till veckan är vi tillbaka på Chillin, chorizon,bönorna och premiären för Kimchi! Första gången som jag provar att lägga in egen Kimchi. Ska bli intressant att se hur det blir, jag har redan provsmakat och det verkar bli lite starkt. Gött, då höjs förbränningen!

tisdag 17 januari 2012

Here we go!

Nu kör vi igång med slowcarbdieten eller 4-hour-diet som den oxå kan kallas. De första frukostarna är intagna och det blev ägg och bacon. Känns lite konstigt att mula i sig ägg och bacon till frukost i en diet men står det så så gör jag så. Luncherna har blivit Chilli och till kvällsmat Chorizo med bönsallad. Det är en diet som man faktiskt äter riktigt gott under tiden.

Matlista:
1. Ägg och Bacon - Mycket gott
2. Chilli con carne - Ännu godare
3. Chorizo med bönsallad - Inte godast men helt ok!
4. Keso och avokado - Godaste mellanmålet!

Upplägget på dieten är egentligen 30 dagar men jag kommer köra tills att jag når 10% i kroppsfett. Jag startar på 14.8% och 71,8kg. Vad vikten blir med 10% får vi se! Jag lovar att lägga ut siffror allteftersom.

Idag har det verkligen brunnit i huvudet på mig! Jag har nog aldrig skrivit KUK på facebook men idag kunde jag inte hålla mig. Jag var så jävla förbannad! Jag lyckades dra av en bult i en av våra maskiner förra veckan, vilket jag gjort tidigare på andra maskiner. Det brukar inte vara några större problem att borra upp bulten och sen skruva ut den med hjälp av en "grispigg". Bultjäveln ville verkligen inte bli uppborrad idag. Jag lyckades bryta av de hårdaste borren som gick att köpa och även bryta av en grispigg. Tillslut efter inrådan från vår härliga medlem Bertil så åkte vi med maskindelen till en mekverkstad så de fick borra upp hela skiten och göra nya gängor. Mest irriterande är att jag var tvungen att lägga en hel dag på en sån här skitsak. Det finns inte riktigt tid för sånt här strul!

En del av dagens strul!

Nya Moove-bilen!

Snyggt!

Gött o kul att käka!

söndag 8 januari 2012

Diet

Ok! Nu e det klart! Det blir en vända på Slow-carbdieten! Jag faktiskt redan snöat in på en bok, har hållt på att läsa den länge nu men äntligen ska det praktiseras ett kapitel. Det är samma snubbe som skrivit 4-timmarsarbetsvecka som oxå skrivit 4 hour body-boken. Mycket underhållande och intressant bok!

1. Slowcarb dieten i en månad att börja med
2. 10 % i kroppfett! (35 års kris, inte jag inte)
3. Göra Kimchi till veckorna och Sushi till DGW (ätardag)

I helgen har vi målat om styrkerummet i Ånge! Åsa, jag och Ulf (Åsas pappa) målade och Agneta (Åsas mamma) passade Lilly. Det var så skönt att bli av med de nikotingula väggarna och äntligen få upp vår gråa färg. Jag lyckades också se till att få prova Zumba som avslutning på vårt instruktörsmöte i Ånge. Mycket underhållande både för mig och de som såg mig!


måndag 2 januari 2012

BTW

By the way, när vi ändå snackar listor och nyårslöften! En lista till!

Saker att göra under 2012(listan blir ju såklart lång men just nu ser den ut så här):
1. Snöa in på nåt - Bli helt fanatiskt besatt av nånting (bli grym på att göra sushi ligger bra till).
2. Snöa in på en diet - Ska bara hitta en som verkar bra (Isodieten liger bra till).
3. Snöa in på Wordpress.

to be continued......

söndag 1 januari 2012

Full fart framåt, håll tätt bakåt!

Nu jävlar har det varit en period med mycket som hänt och jag har inte fått ner ett ord om det i detta forumet. Jag såg att det var vår Stockholmshelg som var sista uppdateringen, riktigt dåligt, eller inte. Det blir ju så ibland när jag måste prioritera. Nånting får stryka på foten och i det här fallet blev det bloggen. En kort uppdatering av December blir till ny bil (Skoda Scout), julmat (trött på det innan julafton), fullt ös på Moove (massor med medlemmar och pass på julafton, helt galet), semester i Björnrike (första gången vi varit lediga i en vecka sen vi flyttade till Sundsvall) och så klart Lilly(hon e ju alltid med :-D)!

Så, då släpper vi 2011 och kör i 180km/h (nya bilen går bra som fan) in i 2012!

Full fart framåt - håll tätt bakåt! Det är vad 2012 ska bli för mig! Massor av saker är redan inplanerade och fler kommer fyllas på i kalendern allteftersom vi kommer längre in i året. Det är ju på sin plats att så här på årets första dag slå an tonen inför året som kommer - typ nyårslöften. Tänkte hänga på den trenden en aning. För att hålla fast vid devisen Full fart fram... så måste man ju ha en plan. Min är listor och prioritering!

Listor och prioritering går ju hand i hand. Det går inte att göra en lista utan att rangordna den och då måste innehållet på något sätt prioriteras. Tvärtom funkar ju heller inte utan varandra. Det går inte att prioritera något utan att ordna det i en skala från a till b eller i 1, 2, 3.

Jag tror bestämt att genom en mer genomtänkt prioritering i livet så kan jag hålla en högre fart framåt (åt rätt håll) samtidigt som jag säkrar upp bakåt genom att göra rätt saker. Låter ju enkelt!

Börjar väl med en gång då och gör en lista på saker som kommer prioriteras högst under 2012.
1. Familjen - Här e det verkligen full fart nu, måste bara bli bättre på att ta hand om tiden.
2. MOOVE - Vi vågade hoppa! Jag njuter av att se medlemmar träna på våra anläggningar och jag tror det blir ännu bättre i år!
3. Min egna träning - Ska kanske göra en lista över vad jag ska träna! Marathon, Golf eller kanske Ironman?

... vi tar listan som den skulle se ut just nu!
1. Skulle verkligen behöva boka in ett nytt långlopp. Kanske dags för ett marathon igen?
2. 18 i handikapp under sommaren och typ hinna med minst 18st 18-håls golfrundor.
3. Ytterligare en utmaning styrka eller kondition, har inte bestämt ännu.

Får all anledning att återkomma till dessa listor. För övrigt så bloggade jag ganska ordentligt under 8 veckor i höstas även om det inte syntes här. För er som behöver ett träningsprogram att följa nu när ni skall hålla era löften så gå in på AKTIV 8 och kolla. Där finns ett färdigt 8-veckorsprogram att följa!

Är det tyngsta eller? Känns ju inte så farligt!

Sötjävel!

Gänget som hårdkörde på julafton!

Vägen till Ånge!

Fredrik på bräda en semesterdag i Bjrönrike!

Nybilen!

Lunchen på julafton! Nu e det ajjabajja!