måndag 20 juni 2011

Back on (off) track

Gött, gött! Idag kände jag mig äntligen såpass bra i nacken att det var dags för ett träningspass igen. Sjukt jobbigt att gå en vecka med nackspärr utan att veta vart det kom i från och till råga på allt vara i övrigt bra form. Vila, vila, vila, mkt tråkigt!
Jag lyckades i alla fall bättra på min motivation en hel del under min ofrivilliga vila. Det kallas shopping! Nu har det ju blivit en hel del löpning vid sidan om spåret och det verkar som att om Kungen får bestämma (vilket han alltid får!) så kommer det bli betydligt mer av den varan.
Det funkade inte att ta mina nyinköpta lättviktsdojjor för asfalt och köra lera och snår, efter två ggr såg jag redan att de hade slitits som om jag kört en hel säsong. Här behövdes rejälare doningar!


Ett par Icebug Anima införskaffades med ett gott samvete för både min och Kungens välmående! :-D Premiärturen blev en utmaning direkt för dojjorna. Inte bara för att min nacke gjorde sig påmind fortfarande, utan för att de fick den terrängsmockan som de skulle vara gjorda för. Spåret upp till Klisstugan var genomsurt efter ett par dagars regn och växtligheten hade tilltagit enormt. Skor, kläder, Jag och Kungen var genomblöta och skitiga när vi kom tillbaka, men känslan var i alla fall att det är ett mycket bra köp och att det var sjukt kul att få vara back on/off(??) track again!

fredag 17 juni 2011

Annonsen i Ljunganbladet!

Oj, oj vilken härlig respons på vår första annons! Sjukt kul med alla som hört av sig! Det är massor med positiva signaler om att vi skall öppna och göra nåt nytt i Ånge, många som välkomnar oss och ser fram mot en ny och modern träningsanläggning. Jag tror vi kommer landa klockrent när vi öppnar :-D. Nu skall vi försöka hålla en bra dialog och information om när och hur öppnandet kommer ske till våra framtida medlemmar. Vi kommer som det ser ut nu att öppna verksamheten i början på Januari 2012! Vi hade ju helst öppnat tidigare och det känns långt dit, men tiden går ju så fort! Det blir perfekt med en höst att jobba in sig på och sen när väl säsongen drar igång så är det bara att ösa! Nu kör vi Ånge!!!

torsdag 16 juni 2011

RadioPT

Ha ju helt missat att lägga ut senaste länken till tisdagens radioprat! Det var säsongens sista expert-tisdag och vad passade in bättre än ämnet sommarträning? Det blev en ganska uppsluppen timme med både alkoholsnack och definition på träning.
- Om du byter om och gör en aktivitet får det räknas som träning! Annars inte!
Något luddig definition men funkar bra om man tävlar i antal träningsminuter gentemot kompisar. Då kan jag lägga till mina golfrundor :-D.
Karin öppnade också för en möjlig fortsättning till hösten. Det hade varit sjukt kul! Måste bara ha ett gäng med bra ämnen att komma med. Hoppas, hoppas, hopp..


onsdag 15 juni 2011

En önskan!

Igår när jag var ute på en löptur med Kungen så började jag känna mig stel i nacken. Jag tänkte att det var väl bara för att det regnade och var lite kallt men efter duschen så satt det fortfarande i. Under kvällen på MOOVE så tilltog smärtan och stelheten och när jag kom hem på kvällen så gjorde det riktigt ont och jag var stel som en pinne. Det blev till att plocka fram TENS-apparaten och koppla upp. Sjukt konstig kännsla när musklerna studsar utan att man kan styra över det.
Dagen började bra men allteftersom så blev det värre och värre. Det slutade med att jag låg utslagen i svärföräldrarnas soffa i väntan på mat!!
Nu sitter jag uppkopplad igen med TENS, på Diklofenak, Voltarengel och snart varm vetekudde oxå! Hoppas på snar lindring!

Att ha ont i kroppen kan ju vara överkomligt men när det sitter i nacken eller i huvudet är det svårt att fokusera på andra saker. Samma sak var det när jag hade problem med en visdomstand. Det gick bara inte att tänka på nånting annat än smärtan. Det är inte lika illa som då men fortfarande så är det väldigt svårt att inte känna av smärtan. Oavsett vad man gör så rör man ju på huvudet och eftersom det sitter fast på nacken så är det ofrånkomligt att få ont!

Jag har ofta läst ordspråket att så länge man är frisk önskar man sig en rad olika saker medans när man är sjuk finns det bara en önskan. Ibland är det nog bra att få sig en omgång ont för att börja värdesätta saker och ting här i livet. Lite nackont kan man ju klara av men det ger mig perspektiv på hur skört saker och ting är!

Smärtlindring med TENS!

tisdag 14 juni 2011

Offroad

Det började med att Kungen tvärvägrade en dag när vi skulle ut och springa vår runda hemifrån - upp till Sidsjön - Runt sjön - och tillbaka. Inte en jätterolig runda men lagom för en förmiddag eller eftermiddagstur i brist på annat. Vi brukar stanna till ett par gånger och bada. Ja, i alla fall Kungen, inte jag! Så, så himla tråkig kan inte rundan vara, men han tvärvägrade i alla fall. Eftersom han satte sig rakt upp och ner och inte ville ta ett steg till blev jag livrädd att han slagit upp sin skada igen på benet. Det blev snabbt hem igen och vila nån dag men han visade ingen hälta så jag provade efter nån dag igen och då vart det samma sak. Tvärstopp, han satte sig och tänkte inte ta ett steg till! Hmmm?? Jag började misstänka att han inte var nöjd med själva rundan!! Jag kunde ju till viss del hålla med! Jag var oxå ute efter nåt lite mer spännande så jag letade upp en spårkarta över Sundsvall på nätet och kollade vart man kunde hitta lite schyssta spår i skogen.
Kungen gick från att ha tvärvägrat till att springa 8or runt mig när vi tog första rundan upp till Klissberget. Sjukt kul att se honom så glad och mycket roligare för mig med att ha honom lös och springa fullt ut i skogen. Det blev en topptur till Klissstugan och väl uppe körde jag en 40/40 Challenge med TRXn som jag hade i min löpryggsäck och sen full fart ner igen. Vilken härlig löprunda!





Yes, tänkte jag och slog in på utstakad väg! Det blev ett par spår till av bara farten. Både jag och Kungen tyckte det var sjukt roligt med löpning igen. Nästa topptur gick till Klippstugan istället. Jag kollade in på spårkartan att det borde vara en lagom tur fram o tillbaka. Rent avståndsmässigt så var det perfekt men spåret är troligtvis tänkt som ett vinterspår då det var rätt oframkomligt på flera ställen. Kungen tyckte i och för sig att det var roligt med myr, lera och snår, men för min del var det tuffare att ta sig fram. Upp kom vi ju till sist och utsikten var mödan värd men det blir ingen mer gång i sommar. Klippstugan får det bli på skidor till vintern och vi letar vidare under sommaren bland de övriga spåren på kartan.

Offroadspåret upp till Klisstugan + ett pass TRX och full fart ner kommer i alla fall vara ett stående inslag i sommar. Södra Bergets fruktansvärt jobbiga milrunda har vi oxå kvar, men det kanske inte räknas som så mycket offroad även om det är i skogen.

onsdag 8 juni 2011

Är det en kedja?

Nu har det snart gått ett år! Helt sjukt vad tiden går! Tänk allt som vi har hunnit med sen vi flyttade upp till Sundsvall för ett år sedan. Det största är ju självklart vår tillökningen i familjen med Lilly! Nu är det ju så att våra liv är en total mix av företag, fritid och familj. Därför vill vi ju inte vara sämre på jobbfronten. MOOVE i Birsta ska också få tillökning med en systeranläggning!

När vi har fått frågan om MOOVE är en kedja så har vi tagit det som den bästa komplingen man kan få som företagare. Många har trott att vårt koncept är nånting som är upparbetat sen tidigare och som vi driver som franchise. Detta har varit väldigt kul att få höra och vi ser det som ett bevis på att konceptet går hem hos folk och fungerar väldigt bra. Svaret på frågan har alltid varit med ett litet leende att;
- Inte än, men snart kanske!

Nu är det klart, påskrivet och inristat i sten! Vi kommer öppna ytterligare ett MOOVE, denna gången i Ånge. Det är ett gammalt gym som flyttar ut och lägger ner sin verksamhet och MOOVE som utvecklar och tar över verksamheten i lite nyare och modernare regi. Ställ gärna samma fråga igen och du får svaret;
- Japp, det är en kedja! :-D

Datumet för öppning är inte helt klart ännu men senast från och med Januari 2012 så skall verksamheten vara i full gång. Det blir även en utveckling av MOOVEs verksamhet då lokalerna är större än i Birsta och verksamheten i Ånge tidigare har varit mest inriktad på gruppträning. Vi skall försöka behålla inriktningen på gruppträning men utveckla allt annat i anläggningen.
Tidigare har anläggningen haft begränsade öppetider och inget medlemssystem så självklart kommer vi erbjuda öppet 05-23 alla dagar även i Ånge. Ett nyckelsystem med medlemshantering är ett måste för att kunna ta anläggningen till en standard som passar 2011. Även utrustningsmässigt så skall vi förändra till det bättre med både större konditionspark, Switchingmaskiner, fria vikter mm. Lite mera som MOOVE!!

Den stora utmaningen för oss kommer vara dels att utveckla MOOVEs koncept med gruppträning och implementera ett nytt tänk i en gammal anläggning, men också att vi kommer bli en stor personalgrupp. I Ånge kommer det bli ett stort instruktörsteam och det skall bli riktigt kul att få möjligheten att jobba med personalfrågor igen.

Men, men vi har en lång väg att vandra innan öppning. Jag skall försöka uppdatera bloggen med så mycket som möjligt under sommaren om vad som händer. Det skönaste just nu är i alla fall att svara:
Japp, det är en kedja! :-D