söndag 27 februari 2011

Innebandy

Den fartfyllda helgen har fortsatt i innebandyns tecken. Det blev både lördag och söndag med dömning samt middag hos min domarkollega Andreas igår kväll. Riktigt gott käk och dryck! Kungen försökte leka med deras katt, men det är nånting med uttrycket "som hund och katt" som stämmer. Inget slagsmål men dock en spänd stämning mellan Kungen och Diesel! Vi hade i alla fall väldigt trevligt!

Igår var det en p96 match som var riktigt kul att döma. Vi hittade en bra nivå på matchen och killarna var duktiga. Lite gruff i slutet när hormonerna flödade, men annars en ganska lugn tillställning.


Idag var det dags igen för ett gäng matcher med P02or. De är ju bara 9 år men väldigt duktiga ändå. Ibland blir det i och för sig lite tokigt då kanske huvud, klubba och boll inte alltid drar jämnt. Sjukt söta är de i alla fall! De flesta går in för det som om det vore vm-final vilket gör det hela ännu roligare. Det är ju dock inte bara på kidsen som huvudet inte lirar med det övriga. För min del blev det en rejäl tabbe idag. En utvisning som bara blev helt fel, inte lätt alltid att hålla koll på svart eller vitt. :-) Som tur var så var det ju ingen vm-final!

fredag 25 februari 2011

Helt slut efter en aktiv dag igår!

Igår blev det en fullmatad actiondag! Först var det dags för sista deltävlingen i Tour de SkiErg. Jag hade fått Josh tid innan, så jag visste vad jag behövde göra för att vinna. Tyvärr väger jag lite för lätt och har svårt att dra tunga växlar på SkiErgen. Det blev ändå 41.58 på 10 000m vilket jag får vara riktigt nöjd med. Jag förlorade mot Josh med 2 sekunder på totalen! På 10 000 fanns det inte mer att hämta, inte heller på 2000 men på 500 och 5 000m tror jag att det fanns lite till. 5000 var först ut och jag visste inte hur hårt jag kunde köra. Blev nästan förvånad över tiden och på 500 så strulade jag med belastningen och tekniken igen. 500 m filmen ligger ju ute sen tidigare. Skruva ner volymen bara! Jag tror i alla fall att totalvinsten går till MOOVE. Anders B är sjukt bra och ligger mycket bra till för att ta hem hela tävlingen. Kolla in Tour de SkiErg 2011 Honor Board!


På kvällen drog jag och Fredrik till Himlabadet för att testa deras Surf Stream. Sjukt kul! Vi hade bokat en halvtimme först men när den svept över på 5 minuter så sprang vi ut och bokade en vända till. Videosarna är från de första försöken vi gjorde och på slutet av andra vändan så klarade vi hoppa på från kanten själva och styra en hel del. Det här ska göras fler gånger!

Kvällen avslutades med pizza och på spåret hemma hos Elle, Fredrik, Hella och alla hundarna!

torsdag 24 februari 2011

Babygym och videofilmning

Igår fick vi ett babygym till MOOVE! Maria på Barnens hus tyckte att det behövdes nånting för småttingarna som har blivit fler och fler. Vi kommer ju snart oxå bidra med en liten rackare! :-) Jag var snabb och plocka ihop det och innan lunch var det redan en liten plutt som provat. Johan och Emmas lille Troy var först ut.
Kvällen avslutades med att agera filmstjärna istället för radiostjärna. Resultaten kommer synas här på bloggen och på vår hemsida. Fredrik agerade regissör/kameraman och jag körde stenhårt framför kameran! De som tränade på gymmet under tiden undrade nog vad vi pysslade. Det var kanske inte helt traditionella övningar som vi gjorde.

Utöver bloggen är det ett stort projekt under året att försöka göra MOOVE och mig själv mer synbar på nätet. Det skall förhoppningsvis leda till att vi så småningen blir ett välkänt gym i Sundsvall. Nu får jag ringa/mejla ST om att de missar oss i sina "stora guider" till Sundsvalls gymutbud. :-( Vi hoppas på bättring!

tisdag 22 februari 2011

Radioexpert!

Låång dag idag! Städ som vanligt vid 7, träning vid 9, radioexpert 10.30, lunchpass 12, MVC halv2, fika 3, PT-kund halv4, öppet hus 17-20 med långpass! Sen blev det käk hos svärföräldrarna som tur var!

Träningen idag var ett lättare intervallpass som jag kallar 5 minutaren. Jag tänkte gå igenom 5 minutaren och 4 minutaren lite senare här på bloggen. Det blev i alla fall 30 minuter på löpbandet med ganska lätta steg. Det går ju inte att köra för hårt nu då jag laddar för 10 000m på SkiErgen längre fram i veckan.

Radion idag var sjukt kul! Ämnet var Styrketräning och som det verkade så gick folk igång lite mer på det än förra månadens kom-igång-tema. Vi gick igenom både stjärtskulptering, proteiner, gamnacke och beach 2011. Fick även chansen att ge en känga åt alla som går och slöar på gymmet! Klicka på bilden för att komma till programmet, för att lyssna klicka på del 1 eller del 2.


Direkt från radion tillbaka till MOOVE för att köra mitt lunchpass och idag var det bra med folk med på passet, kul! Det blev nog ett av de jobbigaste lunchpasset som körts!

Full fart hem för att kasta i mig lite lunch som Åsa hade fixat och sen vidare till MVC. Nu skulle vi till vår nya barnmorska, Mikael. Vilken härlig snubbe! Fick klämma och känna på magen som aldrig förr! Mätning och lyssning, prover och kurvor. Det verkade vara helt i sin ordning, känns bra med de där besöken.

Vidare tillbaka ut till Birsta och en snabb fika på IKEA med Åsa. Nu börjar det märkas att hon äter för två! Nog för att vi var bra på att fika tidigare men hon smällde inte flera kakor och bullar på en gång :-). Tur att IKEA har billig fika!


Sen blev det full fart igen på gymmet fram till 20 då Åsa kom och hämtade mig. Middagen serverades som tur var hemma hos svärpäronen.

söndag 20 februari 2011

Uppe och Ute!

Härligt, farligt och utmanande! Så känns det att lägga ut bloggen live. Ska bli kul att skriva om olika aktiviteter/utmaningar, om vårt gym i Sundsvall MOOVE och om min familj som är under stor förändring!

Välkomna med på färden!

Åka Alpint!

Vaknade upp till 25 minus och trodde jag skulle förfrysa både mig och Kungen när vi var ute på morgonpromenad. Jag hade bokat med Hasse att vi skulle åka till Hassela och åka skidor. Det kändes inte speciellt lockande just då trots att solen sken och himlen var stålblå, helt underbart egentligen.

Efter en skön lång frukost/morgonmöte med Elle, Fredde och Hella (Åsa och Kungen var ju oxå med) så bestämde vi oss i alla fall för att åka. Det var tur det!

Vilken dag vi fick! -15 och sol, blå himmel och inget folk i backarna. Det var bara att stå på! En kort fikapaus men annars var det fullt ös hela eftermiddagen. Vissa backar kändes det som att vi var de enda som åkte!




Jag var bra mör i benen och när jag kom hem var det pizza och soffläge som gällde.

Tour de SKiErg

Nu har vi snart klarat av tredje veckan av fyra i Tour de SkErg. Detta är en tävling arrangerad av Concept2 och spääner över 4 veckor. Tävlingen går ut på att varje deltagare kör sina race individuellt och reggar sina resultat på deras hemsida. Sedan får vi upp en resultatlista som uppdateras allteftersom resultaten kommer in och deltävlingarna avgörs. Första veckan körde vi 5000m, andra 500m och tredje 2000m. Sista veckan är det 10 000m som gäller. Jag gjorde ett videoklipp på mina 500m! Ursäkta mitt stönande, visste inte att jag lät så, men det är faktiskt så sjukt jobbigt.
Efter tredje veckan och de som hittills har reggat sig så ligger jag på 7e plats av 55 som är med vilket jag är mycket nöjd med. Vad som är riktigt kul är att vi har en medlem (Anders Brink) som leder hela skiten. Detta tyckte först amerikanerna va kul men nu så har dom utlyst en fight mellan USA och Sverige. Kul! Vi kommer vinna!
Det som låg bakom var att jag och Josh började hetsa om att betta på vem som skulle vinna av oss. Bettet gällde en T-shirt från antingen C2 eller MOOVE och nu har det eskalerat. Får se var det slutar. Kanske blir en egen fight mellan USA och Sverige tillslut? Josh bloggar också om fighten!
http://www.concept2.com/us/company/blog/default.asp
Nästa vecka är som sagt 10K och jag ser inte fram mot det, 5 var ok, 500 var kul och 2K var jobbigast men 10 blir ju sjukt!