torsdag 14 juli 2011

Stockholm, stockholm, stockh....

Det var en skön kännsla att återigen köra in i Stockholm i torsdags förra veckan. Det är svårt att sätta fingret på vad det är man saknat när det känns bra att köra femfilig motorväg med betydligt högre tempo och fler bilar igen. Lättare är det då att förklara när vårt första stop var Djurgårdsbrunns värdshus och lunch med Tiel och Eva. Det är ju en helt fantastisk miljö och vädret var ju inte helt fel heller. Vi fick till och med flytta bort från bästa platserna i solen, längre in under parasollerna. Hyfsad start på vår lilla minisemester, detta har man verkligen saknat!

Vidare in till stan för att checka in på vårt hotell som Anna hade fixat åt oss. Mitt i stan på Scandic Continental, supernajs. Det blev en powernap och sen en liten tur på stan. Lilly var dock inte på humör för att strosa runt i Sthlm City så vi fick ta take away från Max och smälla i oss käket på en parkbänk i Berzeli park till ett soft ljud från Berns. Ganska trevligt ändå och undra när det händer igen att inte Lilly kan tänka sig att planlöst flanera runt bland butikerna i city. Nångång mellan om ca 5-6 år och typ 18-20 år framåt kan jag tänka att den kvinnliga familjen Störtebecker inte nöjer sig med Max och en park.

Det blev en hyffsad sovmorgon och en lång hotellfrukost tillsammans med Louise som grundade bra för att ge sig ut på havet med båt. Tiel hade varit snäll nog att låna ut en motorbåt till oss så vi kunde glida runt och kolla in Stokholm från vattensidan.
Vi mötte upp Annika och Jocke vid Bockholmen och styrde snart båten mot Djurgårsbrunnskanalen och vidare in mot Sthlm City. Målet tillslut var Restaurant J i Nacka för lunch. Det var verkligen tur att gästbryggan var en bit ifrån själva restaurangen då hanteringen av motorbåten kanske inte var lika proffsig som jag vill utge mig för att vara :-). Hur som helst blev det en sjukt najs dag på sjön! Lilly sov när motorn var igång och var vaken när vi åt och var i land så klart!


På kvällen drog vi ut till Johan och Anna för att spana in deras nya hus. Det blev en skön löprunda i terrängen runt Täby och ett bad i deras pool och sen en grill på det. Kan det bli bättre? Solen sken ska tilläggas!

Lördagen blev framförallt häng i Humlan med Karin och Anders. Återigen så förstår man vad det är som lockar i Sthlm. Här spenderade jag och Åsa många luncher och jag körde mina utomhuskunder här på morgnarna. Det är riktigt mysigt att plocka med sig mat och ligga på en filt i gräset och bara slappa och snacka skit. Gött, gött!

På kvällen blev det återigen grill hos Johan och Anna. Tror att boken från Per Moberg skall användas lite mer. Det blev sjukt bra med Fares Kebab!!

När vi sen lämnade Stockholm på söndagen så passade vi på att plocka med oss Peter W upp till Sundsvall. Väldigt kul att han ville följa med oss upp och se vad det är vi pysslar med häruppe och vad det var som lockade oss från Stockholm. Han har ju själv lämnat stna men dragit söderöver till Köpnhmn i stället. Hyffsad skillnad och det fick han märka oxå. Boot camp och god mat kan man sammanfatta med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar